Op de productpagina's kun je lezen waar je nieuwe sieraad van is gemaakt. Hieronder vertellen we wat meer over de gebruikte materialen. 

RVS: Roestvrijstaal (ook wel stainless steel genoemd) heeft bij het samenstellen van een collectie onze voorkeur. De meeste sieraden met metaal zijn hier dan ook volledig van gemaakt. Het heeft een hoge kwaliteit, is stevig en de kans op verkleuren is bijna nihil als het materiaal in contact komt met water. Vaak wordt het hierdoor waterproof genoemd. Dat klopt. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat je sieraad naast water ook in contact kan komen met bijvoorbeeld parfum, zweet, zeep, chloor en zout zeewater. Vooral chloor kan agressief zijn. In het buitenland zit vaak zelfs een beetje chloor in het kraanwater. We raden daarom aan om je roestvrijstalen sieraden voor de zekerheid af te doen tijdens het douchen en zwemmen. Ben je dat een keer vergeten? Dep het dan voorzichtig droog. 

Koper: In enkele van onze oorbellen zitten naast de oorringen die altijd gemaakt is van roestvrijstaal, ook kleine kopere deeltjes in de hanger (charm). Koper kan niet tegen water en vocht zoals bijvoorbeeld zweet tijdens het sporten en dus ook niet tegen parfum, zeep, chloor en zout. Je kunt er niet mee zwemmen of douchen.

Alloy metaal: Sieraden gemaakt van Alloy metaal zijn niet waterproof. Je kunt er dus niet mee zwemmen of douchen. Ben ook hierbij natuurlijk voorzichtig met parfum, zeep, chloor, zout zeewater of een bezwete huid. 

 

Heeft je sieraad kralen of steentjes? Let ook hierbij op met douchen en zwemmen. Zo kan bij een oorbel met zirkonia steentjes bijvoorbeeld de lijm loslaten of kan de kleur van natuursteen vervagen. 
 

Alle sieraden zijn vrij van nikkel.  

 

 

 

 

 

© 2020 - 2024 Annico Home | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel